enfisv

Onnibussilla matkustaminen

Varmistat matkan onnistumisen tutustumalla seuraaviin ohjeisiin.

Aikataulut

Valitse ensin reitti vasemmasta reunasta. Avautuvasta verkkokauppanäkymästä valitse tarkasteltavaksi Aikataulu-välilehti. Liput voit ostaa Verkkokauppa-välilehdellä.

Vaihtoehtoisesti voit tutustua painettuun aikataulujulkaisuumme täällä.

Liput ja hinnat

Onnibus-vuoroille myydään seuraavanlaisia lippuja:

Peruslippu oikeuttaa matkustamaan reitin päästä päähän.

Pätkälippu oikeuttaa matkustamaan reitistä riippuen enintään tietyn pituisen matkan.

Könttälippu on henkilökohtainen ja se oikeuttaa rajattomaan määrään
matkoja kolmenkymmenen (30) päivän ajan.

Arkilipulla voi matkustaa arkisin maanantaista perjantaihin.
Myös Arkilippu on henkilökohtainen ja oikeuttaa rajattomaan määrään
matkoja kolmenkymmenen (30) päivän ajan.

Peruslippu netistä Peruslippu autosta Pätkälippu autosta Arkilippu
Tampere – Pori alkaen 3 € 15 € max 100 km 8 € 150 €
Tampere – Pori
(Lähilippu)
max 50 km 5 € 55 €
Tampere – Helsinki alkaen 3 € 20 € max 100 km 10 € 330 €
Raisio – Turku – Helsinki alkaen 3 € 20 € max 120 km 10 € 330 €
Oulu – Jyväskylä alkaen 3 € 40 € max 180 km 20 € ei myynnissä
Jyväskylä – Tampere alkaen 3 € 20 € max 100 km 10 € ei myynnissä
Tampere – Turku alkaen 3 € 20 € max 100 km 10 € ei myynnissä
Pori – Helsinki alkaen 3 € 25 € max 120 km 15 € ei myynnissä

Könttälipun hinta on Arkilipun hinta lisättynä 30 eurolla.

Peruslipun voi ostaa edullisimmin Internetissä osoitteessa www.onnibus.fi. Internetissä myytävän Peruslipun hinta ei ylitä maksimihintaa, joka on reittikohtaisesti joko 15 euroa tai 20 euroa. Mikäli autossa on tilaa, voi kuljettajalta ostaa Peruslipun maksimihinnalla tai matkan pituudesta riippuen Pätkälipun. Internetissä myytävät liput hinnoitellaan kysyntäperusteisesti siten, että jokaiselle lähdölle myydään vähintään yksi Peruslippu kolmella eurolla.

Könttälipun tai Arkilipun voi ostaa linja-autosta. Lippuun merkitään oston yhteydessä matkustajan nimi, syntymäaika ja voimassaoloaika. Oston yhteydessä ja jokaisella matkustuskerralla on tarvittaessa todistettava henkilöllisyys virallisella henkilötodistuksella. Väärinkäytöstapauksissa lippu voidaan ottaa matkustajalta pois.

Lippujen hinnoista ei myönnetä alennuksia erityisryhmille (nuoret, opiskelijat, varusmiehet, siviilipalvelusmiehet, eläkeläiset jne.) lukuun ottamatta veteraaneja, joilla on Onnibus-vuoroilla ilmainen matkustusoikeus. Veteraanin ilmaisen matkustusoikeiden saamiseksi on tarvittaessa esitettävä rintama- tai miinanraivaajatunnus.

Seniorikansalaisille eli yli 65 vuotta täyttäneille myönnetään mahdollisuus ostaa Peruslippu kuljettajalta Pätkälipun hinnalla.

Enintään kaksi alle neljävuotiasta lasta saa matkustaa maksutta, kun seurueeseen kuuluu vähintään yksi Peruslipulla, Pätkälipulla, Könttälipulla tai Arkilipulla matkustava matkustaja tai veteraani, mikäli autossa on tilaa.

Maksutavat

Linja-autossa voit maksaa käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Verkkokaupassa voit asioida kaikkien yleisimpien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla sekä Luottokunnan korttimaksuilla (Visa, Mastercard).

Lipun peruuttaminen

Lippujen palauttaminen ja siirtäminen toiseen ajankohtaan on mahdollista Onnibus Oy:n palautuskaupassa, jossa voit ilmoittaa käyttämättä jäävät lippusi. Osa lippujen hinnasta hyvitetään lahjakorttina, jonka arvon voi hyödyntää myöhemmin uusien matkalippujen ostamiseen. Hyvityksestä vähennetään kolme euroa palautuksen käsittelymaksuna sekä lisäksi yksi euro jokaista palautettavaa paikkaa kohden. Palautus täytyy tehdä viimeistään 2 tuntia ennen lippuihin merkittyä lähtöaikaa ja lahjakortti on voimassa 6 kuukautta palautuksen vahvistamisesta.

Siirry palautuskauppaan tästä.

Lisätietoja palautuskaupasta toimitusehtosivulla.

Käsimatkatavarat

Käsimatkatavarat kuljetetaan bussissa maksutta matkustajan jalkatilassa tai hyllyillä. Muut matkatavarat kuljetetaan bussin tavaratiloissa. Käsimatkatavaroiden kuljettaminen matkustamossa ei saa viedä tilaa kanssamatkustajilta. Matkustaja voi kuljettaa mukanaan maksutta bussin tavaratiloissa kahta matkalaukkua tai kassia.

Polkupyörät ja lastenvaunut

Matkatavaroiksi luetaan tarvittaessa myös muut kantamukset kuten polkupyörät ja lastenvaunut, joita voi kuljettaa mukanaan maksutta, mikäli vain bussin tavaratiloissa riittää tilaa.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimiä voi kuljettaa busseissa. Tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä voidaan kuljettaa bussissa saattajan kanssa ja vastuulla, mikäli bussissa on tilaa. Lemmikkieläimet sijoitetaan bussiin siten, että niistä mahdollisesti aiheutuva haitta minimoituu. Lemmikkieläimiä ei saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan. Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on ensisijaisesti oikeus valita paikka ja tarvittaessa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin. Kanssamatkustajat eivät kuitenkaan voi estää opas- tai avustajakoiraa nousemasta autoon.

Löytötavarat

Löytötavaroita voi tiedustella yhteydenottolomakkeemme kautta osoitteessa www.onnibus.fi/yhteystiedot.

Muista pysäyttää bussi pimeässä heijastimella!