enfisv

Onnibus sai luvan Porista Helsinkiin

Medialle, julkaisuvapaa

Onnibus aloittaa halpabussiliikenteen Porin ja Helsingin välillä 29.4. Porista on päivittäin lähdöt Tikkulan ABC:lta klo 12:15 ja linja-autoasemalta klo 12:30. Helsingin Länsisatamasta Poriin lähdetään klo 17:20. Reitti kulkee Kakkostietä pitkin Harjavallan, Kokemäen,Huittisten ja Forssan kautta. Reitti on nopea, sillä Huittisissa pysähdytään vain ABC:lla ja Forssassa Autokeitaalla. Jokaiselle vuorolle ensimmäinen lippu myydään kolmella eurolla. Keskihinta tulee asettumaan noin 20 euron tasoon. Länsisataman ajat sopivat Tallinnan laivojen aikatauluihin.

Reittiä liikennöi Onnibus-verkostoon kuuluva Keskimatkat Oy. Toimitusjohtaja Petteri Keskinen iloitsee ELY:n myönteisestä lupapäätöksestä: “Aikaisemmin hakemuksemme hylättiin, koska se olisi ELY-keskuksen mukaan aiheuttanut Suomen suurimmalle bussikonsernille jatkuvaa ja vakavaa haittaa. Pienyrittäjän usko bussialan vapautumisesta on ollut koetuksella,” Keskinen kertoo. Keskimatkat on liikennöinyt kaksi vuotta halpabussilinjaa Turusta Ylläkselle. Uusi linja on yritykselle merkittävä laajennus.

Suomen suurin bussikonserni Koiviston Auto on yrittänyt estää uudet lupahakemukset. Bussikonsernin mukaan Keskimatkoille myönnetty lupa aiheuttaa sille “jatkuvaa ja vakavaa haittaa”.

Onnibus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Mötön mukaan uusi avaus vahvistaa halpabussien asemaa Satakunnassa. 2.4 avataan halpabussilinja Raumalta Helsinkiin. “Tavoitteenamme on tunnin välein kulkeva liikenne sekä Raumalta että Porista Helsinkiin. Se ei ole mahdollista ennen Satakunnan Liikenteen yksinoikeussuojan päättymistä vuonna 2019,” Möttö kertoo.

Reittikartta Helsingissä, klikkaa tästä.

Lisätietoja:
Petteri Keskinen
Toimitusjohtaja
Keskimatkat Oy
puhelin: 0400 512 624

Pekka Möttö
Onnibus Oy
sähköposti: etunimi.sukunimi@onnibus.fi
puhelin: 050 331 2685